Kandil simidi tarifi

AdınBahardı

New member
Kandilde yapmaya fırsatım olmadı ama canım çektiği için 2 gün sonra yaptım :) Ama nefisti! Hatta misafirlerim de çok beğendiler :) Tarifini istediler, dedim artık sayfadan bakarsınız :)

kandil simidi tarifi.png

Malzemeler:

200 gr. margarin (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta (sarısı hamura, beyazı dışına)
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
yarım çay bardağı zetinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
1/2 çay kaşığı mahlep
5 kaşık süt
Susam, çörek otu

Yapılışı:
1. Öncelikle yumurtaları sarısından ayıralım.
2. Bir kabın içine unumuzu ve kabartma tozmuzu eliyelim ve ortasına çukur açalım.
3. Çukurumuzun içine margarin, yumurta sarısı, mahlep, şeker, tuz, süt, yağ, sirke tüm malzemelerimizi koyalım ve yoğuralım.
4. Hamurumuz kıvamını alınca ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve tezgahımızda parmak genişliğinde açalım.
5. Yumurta akına, sonrada susam ya da çörek otuna buluyalım.
6. Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun :)

Püf Nokta: Hamurunuz kulak memesi yumuşaklığında olacak... Oldu ki, bende oldu... Hamur bir türlü toparlanmaz dağınık un halinde durursa, 5 kaşık süt ekledim ama süt miktarını bir kaç kaşık artırabilirsiniz. Hamur da öyle kabarma falan olmuyor çok aralıklı koymanıza girek yok. Ben bol susamlı sevdiğim için direk yumurta akına buladım, sonra da susam dolu kasenin içine soktum. Ama siz isterseniz bir fırça yardımıyla yumurta akını sürün, susamı da üzerine gezdirin. Ama bol susamsız da kandil simidi olmaz ki :) Hmmm bir de çok ince yapmayın, yumurtaya batırırken yuvarlaklar ayrılı veriyor. Artık deneyerek test edeceksiniz. Bir tepsi, 20 tane kadar simid çıkıyor. Büyüklük küçüklük ayarlaması da artık size kalmış.

Geri